Run this town

Eftersom jag inte skrivit på ett bra tag tänkte jag ta tillfället i akt att skryta om hur bra jag är. För det är väl det man har internet till?

Idag har jag varit jätteledig. Gick av dygnspasset på stationen 07.30 imorse och sen dess har jag hunnit;

  • Städa hela lägenheten (bara finputsning kvar nu men jag är ju faktiskt ledig fram till 17.30 imorgon så jag måste ju ha något att göra då också...)
  • Lämna in bilen på verkstan (Shut up)
  • Vara på biblioteket (imponerad över att jag ens hittar dit fortfarande)
  • Ordna så att mina överflödiga möbler blir hämtade till pingstkyrkans second hand (man mår alltid bra av lite välgörenhet!)
  • Träffa Frida (förmodligen viktigast av allt!)

Nu har jag slagit mig ner i soffan med gott samvete och glor på ett avsnitt av "Clean house New York" (ännu ett sånt här fantastiskt livsstilsprogram om människor som aldrig städar). Ju mer jag tittar på sånna program, ju mer slänger jag. Lovin' it.


Törneros


Ni som höll mig så högt
Nu sviker jag er
När jag söker nånting mer
Nåt jag inte kan se

For all we know, we might not get tomorrow

Min tänkta jobbdag 7-16 slutade med 5 timmars övertid. Men det är aldrig några problem, trivs ju faktiskt så sjukt bra! :) Men idag har det ändå varit en jobbig dag. Händelser som ger en perspektiv på saker och ting, och vad som faktiskt är viktigt här i livet. Händelser som får mig att inse att det faktum att mitt problem med att jag inte kunnat träna på ett bra tag faktiskt inte alls är ett problem över huvud taget. Jag ska aldrig mer gnälla. (Vilket iofs betyder att jag aldrig mer kommer kunna öppna käften, men ändå).

Så det blev inte så mycket nationaldagsfirande idag som jag hade hoppats (vet inte vad jag hade tänkt att göra egentligen, men lite kärlek för fosterlandet är ju alltid trevligt!). Men nu ska jag ta en långdusch, improvisera ihop ett hemmaspa och bara mysa.

Me not working hard? Yeah, right, picture that with a Kodak.

Visst, jag skrev ett halvnegativt blogginlägg om Sverige för någon dag sen. Men seriöst. Jag hade mössa och vantar när jag gick till jobbet. Och paraply var det inte ens tal om, första gången jag var ute den dagen vändes paraplyet ut-och-in efter 2 meter. Förnedring.

Men jag älskar trots allt vårat avlånga land, och imorgon är det nationaldag, och det ska firas varesig det snöar eller är tropisk värme! Börjar med att spendera dagen på migrationsverket, internationellt och bra. Frågan är bara hur man firar nationaldagen här i Sverige? Man får ju inte överdriva. Det måste vara lite lagom.

Kom fram till, för 7 sekunder sedan, att en bra början är att lyssna på lite gamla visor. Så nu gör jag en playlist. Man måste ha en playlist till ALLT.

Stay in this moment

NU är den här jobbhelgen över. 18.45-07.15 fredag, lördag och söndag har satt sina spår. Men helgen har varit sjukt bra, trivs verkligen på det här jobbet! (Trivs ju såklart överallt, men det här är något extra).

Får lära mig massa nytt hela tiden. Biljard. Basket. Ryska. "Upp med händerna" på tyska. (Nu har jag visserligen glömt bort vad man sa, men förhoppningsvis lär jag inte hamna i en sådan situation någon gång i livet att jag ska behöva kunna det).

Nu har jag varit vaken sen kl 13 igår eftermiddag, men jag tror jag struntar i sovandet, hoppar direkt in i duschen och sätter mig sen på tåget mot Etuna där SVEN väntar! :D Sova kan man göra i nästa liv.

Det är långt mellan Flen och Paris

Sverige är F-A-N-tastiskt.
8 grader varmt och spöregn den första juni. Om fyra timmar börjar jag jobba. Mössan och vantarna ligger framme. (Ja, jag är seriös). MEN efter den här helgen är det mini-semester och då räknar jag med någon form av Ryss-värme som tidningarna brukar skriva om.


Sverige, Sverige, älskade vän
En tiger som skäms
Jag vet hur det känns
När allvaret har blivit ett skämt
När tystnaden skräms
Vad är det som hän?

Välkommen, välkommen hit
Vem du än är, var du än är

Duka din veranda till fest
För en långväga gäst
I landet lagom är bäst
Vi skålar för en midsommar till
Färsk potatis och sill
Som om tiden stått still

Välkommen, välkommen hit
Vem du än är, var du än är

Regnet slår mot rutorna nu
Men natten är ljus i ett land utan ljud
Och glasen glittrar tyst på vårt bord
Lika tomma som ord
Visst är kärleken stor

Välkommen, välkommen hit
Vem du än är, var du än är

Kent - Sverige

Pinsamt

Förstår inte varför man har svenska i skolan nu för tiden, när det uppenbarligen inte är något man behöver kunna nu för tiden. Sjukt skönt, nu behöver man ju aldrig mer anstränga sig.

Det här med stor bokstav i början av varje mening finns inte. Vadå Caps Lock? Punkter är ganska onödigt också.

Förkortningar är det bästa som finns;

Jag = Ja (Ej att förväxla med det positiva "JA!", som oftast stavas med betydligt fler "a".
Också = Oxå
Eller = Lr (eller ir för den som inte förstår att det är lilla "L", inte stora "i". Dubbelpuckon.)
Med = Me


Tror även man får pluspoäng för alla särskrivningar man kan samla ihop under en dag. Exempel;

Typ en brun hårig tjej.

Fräscht?

En lång hårig tjej.
Inte heller så fräscht.

Rök fritt.
Inte riktigt vad du menade va?

Och en MILJARD smileysar, ......., !!!!!!!, ??????. Ifall man inte förstod att det var en fråga om man bara använder sig av ett frågetecken, typ.



SKÄRP ER! Jag är oroad.

RSS 2.0