I push my fingers into my eyes

Nu är jag inne i en av mina legendariska humörsvängningar när jag tycker att i princip alla är dumma i huvet. Gillar det inte. Att nacken är totalt förstörd också gör inte saken bättre. Dumsöndag. Hoppas verkligen att detta state of mind har gått över tills imorgon, annars vet jag inte vad jag tar mig till. Nu blir det lite Slipknot på detta.

Just idag är jag stark, just idag mår jag bra!

Som svar på Hannas kommentar; nog är de hunkiga allt, men inte pinsamma ;)

Idag var första dagen sen vi kom hit som det var varmare än minus 10! Termometern stod på -8,5 imorse, helt underbart. Idag har vi fått prova ansiktsmaskerna och tuberna på riktigt för första gången, väldigt intressant! Vanligtvis på en utbildning när man gör fel är det värsta som kan inträffa att man får IG. Här kan man i princip dö om man inte sätter ihop masken igen på rätt sätt. Känns väl sådär.


Vadå, det är väl såhär det är?



Han glider före i kön med hjälp av sin legitimation
Och mumlar något om en brandinspektion
Väl där inne står han i ett linne
och braverar om sin röda bil och sin långa, långa slang

För han är brandman
Han säjer varje dag spelar jag innebandy
Och lyfter vikter och då och då skriver jag dikter

Vill du klättra på min stege?
Vill du hålla min slang?
Ska jag släcka din eld?
För jag är brandman!

Han får ner dej på rygg, utan gummibarriär
Med mej är du trygg, jag lovar och svär
Inte blir nån gravid
Nej en brandman, rycker alltid ut i tid


Moaha. Nej, det känns ganska bra att ingen, varken tjej eller kille, stämmer in på stereotypen. Då hade vi fått skämmas.

Too tired to care

Heelt slut. Vet inte hur många gånger jag satt och nickade till på lektionen imorse. Och eftersom jag alltid måste sätta mig längst fram för att se något, var jag inte direkt diskret. Och nu, efter lite spökboll, armdödande pass på gymmet, plugg och lite städning är jag om möjligt ännu tröttare. Då känns det lite jobbigt att det är fotbollsträning om tre timmar. Att det dessutom är 30 minusgrader och bilen inte startar gör inte saken bättre.

Skrattretande

Man vaknar upp på morgonen, ligger och drar sig under täcket. Går ut i lägenheten, glider runt och gör sig i ordning. Öppnar ytterdörren och går ut. Där är det FEMTIO grader kallare än inomhus. Sinnesjukt.

Satans jävlar

Kan ni fatta att jag missade det här i helgen? Sanslöst. Je ne regrette rien..? Jo, jag ångrar det faktiskt lite. Men det kommer fler chanser :)


Ujuj.

Vårat största problem här uppe är, såklart, kylan. Men även all dötid vi har. Som imorgon. Jag slutar skolan halv 10. Innebandyn börjar 9 på kvällen. Då har jag alltså 12 timmar där jag borde göra något vettigt.

Har en halvbra planering;

  • Gymma
  • Ta mig till Swedbank och göra något åt mitt ituklippta visakort
  • Få pengar av Swedbank så jag kan köpa mina efterlängtade skidor
  • Sen då?
Att plugga till brandman är inte lätt.

Torsdag i Kramfors

Okej, det sket sig med bilen. Men den rullar, det är huvudsaken.

Idag hade vi övningsdag, vilket innebar släcka bilbrand, brinnande människa, brinnande ugnar, en "trafikolycka" och lite sånt. Alla övningar var såklart väldigt små och harmlösa, men otroligt roliga! Resten av dagen har varit otroligt produktiv. Jag kom hem, tvättade 4 maskiner med tvätt, gjorde storkok med köttfärssås (späda ut köttfärs is the shit, jag vet inte hur mycket krossade tomater, champinjoner och majs jag hade i. Men jag glömde löken?), bakade TVÅ blåbärspajer, och sen sov jag i två timmar.

Sen ringde Mikaela, och när jag hade piggnat till begav vi oss till badhuset, simmade 5 längder och badade bubbelpool. Tur att vi simmar gratis, haha.

Imorrn ska jag vara duktigare däremot! Vi börjar med gym 12.30, efter det blir det längdskidor, på kvällen innebandy följt av "ost och vin-kväll med hockey". Tror nog mer på ost och hockey för min del, för på lördag är det festen med stort F hos Sven, då är det all in.

Kan inte säga att jag saknar Flen direkt, MEN världens bästa vänner är alldeles för långt bort känner jag. Om alla bara flyttar hit skulle det vara perfekt.

NEJ, sov nu för bövelen.

Livet är bra skönt ibland

Man har det ganska bra när man har världens bästa grannar! Igår kom jag på, kl 7 på kvällen, att jag skulle ha behövt tvätta understället tills idag. Och luckily for me, så var det Philip som hade tvättiden just då, så det var bara för mig att slänga in en maskin, och understället luktade blommor idag på övningsdagen.

Och när mitt ena lyse på bilen har pajjat, så ska Victor hjälpa mig att fixa det innan besiktningen. Bra att jag inte är helt hjälplös. Man ska ALLTID känna en händig karl.

Over and out

Igår var alltså dagen D. Nollning.

Vi började lite lätt (?) med brandbilsputtning. Först fick vi springa bakom brandbilen i lagom fart i ca 300 meter. (Är sjukt dålig på att uppfatta längd, men det borde ha varit nåt sånt.) Sen skulle våran grupp, 6 pers, putta tillbaks den till startpunkten. När detta var slutfört, och hjärtat satt i halsgropen, skulle vi äta muffins. Stora muffins. Jag tar en stor bit, och utbrister "vad fan är det i botten". Något grått, med en väldigt misstänkt konsistens låg längst ner i muffinsen. Okej, champinjoner, det kan jag gå med på. Inte då. DET LÅG SILL I MUFFINSEN. JAG HATAR SILL. Men det var bara att tugga, idissla sillen några gånger, sen var det färdigt.

Efter detta har jag lite svårt att komma ihåg i vilken ordning vi gjorde saker, men det var upplagt såhär:

Varannan station låg på skolan, varannan station låg ca 1 km bort. Och inte nog med att vi var utrustade med fullt larmställ, vi skulle släpa med oss 3 slangpaket, en docka och ett paket med syrgas vart vi än gick.
Och vid varje station matade de oss med Mariekex så vi skulle vara lagom torra och degiga i munnen.

Jag tänker inte dra alla grenar, men jag kan säga att jag har aldrig jobbat så mycket, och aldrig varit så slut i hela mitt liv. Det var en sjukt rolig dag, och våran lediga dag idag är guld värd.

Ikväll blir det innebandy och nollningsfest, på lördag blir det slalomåkning i Sollefteå och på söndag ska vi tjejer ha en liten alla hjärtans dag-middag.

Take care! / Therese

She's a maniac

Det är konstigt hur snabbt man kan ändra sina matvanor. Jag är hungrig konstant, hur mycket jag än äter så är jag hungrig en timme senare. Och när jag äter ser det ut som att jag aldrig har sett mat förut.

Igår körde jag och Hanna ett lagom jobbigt 2-timmarspass på gymmet. Det var tänkt att jag bara skulle köra armar i en timme, sen trillade Mikaela in när jag kände mig klar, och då blev vi kvar en timme till och körde ben och armar. Det kändes lagom skönt idag när det tydligen låg cirkelträning på schemat. Nu är jag helt förstörd i kroppen, om 4 timmar ska vi spela innebandy och imorgon är det tänkt att vi ska orka simma. Allt detta är uppladdning för dagen D;

Nollning. Brandmansnollning. Detta innebär alltså inte roliga lekar som avslutas med råsupande. Detta innebär att någon från klassen över kommer in till oss och säger åt oss följande; "Ta på er dubbla strumpor, ha med compeed skavsårsplåster, ta med MASSA vatten, och var inte för mätta. Förresten, är det någon som är allergisk mot något?"

Så idag har vi suttit och planerat vad och hur mycket man ska äta på lunchen. Vad är minst äckligt att spy upp? Yoghurt känns som en bra idé.

Hjälp.

Fail.

Idag hade vi en lektion i gymmet som gick ut på att vi skulle få prova på storstadsmodellen. Den innebär bl a:

Bänkpress, 35 lyft med 30 kilo. Jag klarade 3.
Lyft med skivstång till hakan, 40 stycken. Jag klarade 5.
Lyfta halva sin kroppsvikt på skivstång, liggandes på en bänk. Gick inte.
Ro i roddmaskinen, 500 meter på 1.45 minuter. Jag klarade det på 2.15.
Jämfotahopp 2 meter. Missade med 10 cm.
Trycka 42 kilo med handen. Klarade 41,9.

Det här ser INTE bra ut, helt värdelös. Och eftersom jag har träningsvärk i allt förutom magen, går jag och gör lite magövningar nu. Ciao!

Who says you can't go home?

Nu sitter jag och varvar ner lite efter gym och äggmacka. Körde i princip bara armar idag, så vi får se hur det går att hålla klubban på innebandyn ikväll. På fredag beger jag mig hemåt, landar nog i Flen runt 21 skulle jag tro!

Round round

Det är konstigt hur fort man kan ändra inställning egentligen. Jag tycker det är varmt när det bara är 10 minusgrader. Jag får ångest om jag inte har tränat på en dag (helgen räknas inte, då får man tappa lite). När jag tänker på hur jag ska äta rätt, är det för att jag ska kunna bygga muskler och inte gå ner i vikt. Proteindrinkar och sånt kommer nog aldrig bli min grej, jag trotsar gainomax-apan och äter banan istället. Än så länge...

Huh?

Haha, det första jag, David och Filip konstaterade när vi möttes upp för att åka till skolan var: "Fan vad varmt det är ute idag!". Minus 10 stod termometern på då. Skönt att man vänjer sig ganska fort i alla fall. Men det känns fortfarande inte som att det någonsin kommer bli varmare än minus 5 här uppe.

The usual?

Ännu en helbra dag i Kramfors. Började dock med en virrig, värdelös föreläsning. På eftermiddagen blev det lite gymmande, men eftersom jag lätt blir uttråkad då jag inte kan lyfta nåt, slutade det med att jag stod och var imponerad av grabbarna. Och på något vis lyckades de lura in mig i en magövning från helvetet. Den kommer kännas imorrn. Imorrn har jag tänkt att min käre granne ska få visa hur maskinerna fungerar så jag inte ser ut som ett vilset fån varje gång jag går ner i gymmet.

Kvällen avslutades med filmkväll hos Jojje, och gårdagens semlor som fortfarande var lika goda. Är väl tänkt att jag ska ta mig till sängen snart, får se hur bra jag lyckas med det!

Och jag måste säga att jag älskar att vi efter bara en vecka redan kan säga "det vanliga gänget eller?".

Inget stoppar oss nu

En snabb update igen! Det här har nog varit en av de bästa veckorna i mitt liv! Det började nervöst, men efter 3 dagars drickande som började i torsdags har vi börjat känna oss ganska bekväma. I lördags var det klassfest som gällde, och en tapper skara började hos Jojje på Ringvägen med diverse ölspel. Några timmar försenade anlände vi till den stora festen, och det var inte många som inte var där. Sjukt kul att så många ville vara med!

Gårdagen spenderades i Jojjes/13-Davids lägenhet där det bjöds på hemma gjord kladdkaka och hemmagjorda semlor. Underbart!

"Att man kan ge liv i Super Mario är fan det bästa som finns"

Känner kanske att jag har hamnat på fel sida av stan, det är ju på Ringvägen allt händer. MEN med sköna grannar är jag ganska nöjd ändå, och nu väntar jag bara på att bilen ska rulla iväg till Sandö. Take care!

RSS 2.0