Svikare

Halloweenfest hos Frida ikväll då. Vanligtvis är jag den som ser mest fram emot att klä ut sig, men nu har jag verkligen idétorka. Att jag ska jobba hela dagen gör inte saken bättre, då hinner jag knappt slänga på mig några kläder innan jag måste vara hos Frida. Får se hur det blir. Utklädd eller tråkig? Hoppas jag blir accepterad även om jag skulle vara tråkig. Men å andra sidan, om jag och Robin är de enda som inte är utklädda är ju det en kostym i sig. Säger vi.

Jump in the river and learn to swim!

Igår var det pappa födelsedag. Vi svängde förbi kyrkogården på kvällen med lite blommor. Kolsvart och iskallt var det.

Idag blir det att jobba 16-21.15. Och innan det måste jag ta hand om diskmonstret ute i köket. Inte alls roligt. Drar man igång lite musik i bakgrunden brukar det underlätta lite i alla fall. Har fått en "ny" favoritlåt: Hooters - Satellite. Så det blir nog den blandat med lite... Aerosmith?

Skrämseltaktik?

Igår på Beverly Hills åkte Brenda till doktorn för att hon hade hittat en knöl i bröstet.
På Ellen imorse skulle Ellen in på mammografi.
Samma sak på House som går på TV4 nu, samtidigt som Rosa Bandet-galan på kanal 3.

Lika bra att operera bort dem på en gång. De är ju ändå mest ivägen, och ser ganska konstiga ut utan BH.

Trick or treat 'til the neighbours gonna die of fright

Imorse ringde det på dörren. Jag blir alltid lika misstänksam, för nu för tiden när det ringer på dörren, helt oväntat, är det ALLTID någon som vill att man ska köpa/gå med i något. Är det någon man känner har den med största sannolikhet ringt på telefonen innan, och då är det alltså inte oväntat.

Hur som helst, när jag öppnar dörren möts jag av orden "BUS ELLER GODIS?!"
(På en måndag? Med en vecka kvar till Halloween? Inte utklädda? Och i Sverige dessutom?)
Jag springer och tittar och upptäcker till min fasa att vi inte har godis hemma. Det enda som är värre än att inte ha godis hemma under dessa tillfällen är att försöka ge barnen frukt, så det alternativet var uteslutet. Jag smyger ut igen, och  erkänner vemodigt att godiset är slut. Vid det här laget börjar jag bli nervös, för barnen har lagt märke till våran kisse som har hittat fram till dörren. Av rädsla för att barnen ska kidnappa kissen, tar jag tag i dörren och börjar försiktigt skjuta igen den. När det är 20 centimeter kvar, dyker ett huvud upp i dörröppningen och säger: MEN PENGAR DÅ?!

NEEEEEEJ!

För att slippa detta missöde igen begav jag mig upp till ica för att inhandla lite billigt, äckligt godis. Bättre det än att bli länsad på sparkontot.

(Vill tillägga att jag faktiskt inte gav några pengar, jag sa vänligt men bestämt att vi inte hade några innan jag stängde dörren.)

Syster

"She has a talent, a wonderful thing.
Cause everyone listens when she start to sing."



Inte bästa kvaliteten kanske.
(På videon alltså, inte på framförandet)

Just don't ask me about economy, unless it is for free!

Då var högskoleprovet avklarat! Inte så svårt som jag trodde, men det var absolut inte lätt heller. Jag hade turen på min sida och kom ihåg förvånansvärt mycket av matten från skoltiden. Ordförståelsen gick galant, men de långa texterna lyckades inte fånga mitt intresse så där sket det sig lite.

Att plugga till det där skulle jag vilja säga är överskattat. Det räcker med att kolla på cityakuten för att kunna ord som datortomografi och intravenöst (stavning?). Som sagt, jag är relativt nöjd. När jag nu i efterhand har gått igenom svaren har jag klarat 2/3 av provet. Om det är bra, normalt eller värdelöst har jag ingen aning om, men det visar sig om 4 veckor.
Hanna och Frida som redan gjort detta kanske vet? Jag vill hellre höra från er på en gång att jag är värdelös, än att behöva vänta 4 veckor på det.

(P.S, Hanna. OM jag får läsa din blogg kan du skriva lösenordet som en kommentar. Jag kan ju välja att inte publicera den, så behöver du inte oroa dig för obehöriga läsare)


Update.
Har precis googlat lite, och vad jag förstår så ligger jag i alla fall över 1.0. Och det är väl nästan huvudsaken.

A trip down memory lane

Det är 10 år sedan Fucking Åmål släpptes. 10 ÅR! Bortsett från Lejonkungen är FÅ den enda filmen jag kan se om och om igen utan att tröttna. Frida som inte har sett den borde skämmas! Nu har jag i alla fall "fixat hem den", dagen till ära. Jag föreslår att Malin, Frida och jag slår oss ner någon gång och ser den, inom en snar framtid!



Min dator är wacko. Syns filmen?

I've got a brand new attitude and I'm gonna wear it tonight

Jag måste erkänna en sak. Min självdisciplin har varit på botten de senaste veckorna, och tränandet har sakta minskat medans småätandet sakta har ökat. Och med det skulle jag tro att kilona också har smugit sig på (jag har varit för rädd för vågen för att våga titta). Visst, det är kul att vara smal. Men personligen har jag hundra gånger roligare när jag håller på att bli tjock än när jag försöker bli smal.

Jag unnar mig hellre en grogg och lite chips, än tvingar i mig saker jag inte ens kan uttala. Hur som haver, om jag nu ska kunna unna mig detta får jag väl släpa mig ner till träningen idag. Nog för att jag vill ha kurvor, men jag tycker nog att de räcker med de obligatoriska kurvorna. De där extra som lägger sig på magen, rumpan och låren kan jag gärna vara utan.

So what? I'm still a rockstar.

And I think to myself, what a wonderful world.

Smittskyddsinstitutet vill att det ska bli lagligt att sprida HIV. Polisen jagar just nu en man som medvetet sprider HIV till kvinnor, men SMI bryr sig inte. Nu för tiden finns det ju så många bra botemedel!

Kanon för alla sveriges brottslingar!

De borde inte bli dömda för att ha satt eld på någon byggnad, det går ju ganska lätt att släcka.
Och att knivhugga någon? Sådana sår kan sys ihop på en kvart.
Varför inte göra allting lagligt? Finns det inga brottslingar finns det ju inga offer? Att legalisera våldtäkter innebär ju att det inte finns några våldtäktsmän eller våldtäktsoffer, utan bara två människor som har sex.

SMI har nog hittat början till världsfreden.

HMPF.

I can be a nightmare of the grandest kind

Igår var det dags för ännu en konsert med esteterna i Flen, den första för den här terminen. De är bättre än någon estetklass någonsin har varit, och varje gång jag sitter där i publiken önskar jag att jag också var bra på någonting. Vad som helst!

Hejppa.

Idag ska Papa Dee "komma ut" i tidningen och prata om den påstådda misshandeln mot sin fru. Jag tror och hoppas faktiskt att tidningarna har fel den här gången.

Men nog om det. Jag har gått och funderat på detta ganska länge:

Människor som har fiskar.
Har de fiskar för att de  tycker att de är gulliga, eller för att det är en fin "prydnad"? Jag menar, katter och hundar fattar väl vem som helst varför man skaffar. Och hästar är väl som en bästa vän antar jag.

(Själv har jag lite svårt för det där. Jag är ganska livrädd för alla djur som är mindre än en mus, eller djur som är så pass stora att de kan komma åt mitt ansikte med sitt eget huvud, tass, hov eller liknande. Gillar inte djur som är "in your face" eller i min sko).

Jag kan till och med förstå folk som skaffar ödlor och liknande.
Men fiskar? De gör ju inget! Jag har själv velat ha fiskar, men då av den anledningen att jag tycker att det är fint med akvarium. Men det känns ganska elakt mot fiskarna. Om någon frågar varför jag och Robin har skaffat katt, svarar vi ju inte "för att det är gulligt att ha en katt som sover i soffan". Nej, jag ska nog inte ha fiskar. Jag skulle nog glömma bort att mata dem, och sedan låta dem dö för att då bara ha ett fint akvarium kvar att titta på.

Om du har fiskar, eller känner någon som har fiskar, kan du väl hjälpa mig att svara på denna fråga?
Varför har man fiskar?

Swing it, magistern

Jag har kommit fram till att det är mycket möjligt att jag, när jag blir äldre, förmodligen kommer att ge mig ut och dansa a'la mamma. Vilket menas till dansband. Sorgligt men sant. Jag menar, man kan inte fortsätta att gå på dessa "amazon-partyn" i hur många år som helst (vilket många äldre uppenbarligen tror). Och någon gång måste man ju komma ut och skaka rumpa på dansgolvet, även om man blivit 40 och rumpan skakar vad man än gör.

Upp, öpp, opp?

Johanna och jag hade en diskussion på jobbet idag angående det svenska språket. Eller rättare sagt ett ord. Hon påstod att man utalade ordet "upp" som "öpp". Jag stod fast i att det uttalades som det stavas. Lite beroende på i vilket sammanhang. Ordet i fråga används sällan ensamt, utan i sammanhang som: Gåopp, taopp osv. (Ordet sätts alltså ihop med föregående ord så att de två bildar ett enda ord).

Är jag slö och inte orkar anstränga min tunga när jag pratar kan det mycket väl hända att jag uttalar ordet på något av ovanstående sätt. Men jag hävdar ändå att jag uttalar det "upp", och att detta är det korrekta uttal som alla svenskar borde använda.

Hur säger du?

(Kan satsa min högra hand på att i alla fall Hanna håller med mig här. Hon är (var?) nämligen lika bestämd som jag är när det gäller att uttala och framför allt SKRIVA det svenska språket korrekt.)

Jag hoppas att det är till min fördel om jag nu kommer in på Journalistik & Multimedia. Man kan ju alltid hoppas att det finns någon liten stackare som inte vet hur man stavar till aldrig, väl, än och domare.
 
Med reservation för eventuella stavfel. Haha.

5/11



3 veckor kvar nu.

Det är inte lätt att göra rätt för sig




Men hallå? Varför kan handlarna inte bara mala om köttfärsen och
sätta nytt datum på förpackningen? Då slipper de ju slänga köttet.
TSS.

Får det lov att vara lite ebola?


Hur kul är inte detta? Cool Stuff är sidan som säljer dessa ursöta "gosedjur".
Varför inte slå till på vattenkoppor? Eller min personliga favorit, galna kosjukan?

Kent-basist och Beck-gubbe, släng er i väggen!

Idag fick jag minsann kungligt besök i kassan. Det var ingen mindre än Prins Carl-Philip (stavning) som hedrade oss vanliga dödliga med ett besök på Ica. Övrig personal blev väldigt upprörd på mig när jag inte hade noterat vad han hade handlat och vid vilken tid. Jag var ju fullt upptagen att inte glömma bort att purjolök hette purjolök. No way att jag frågar prinsen vad "den här långa gröna saken" heter.

Anyway. Jag höll på att bryta ihop i kassan idag. Utan någon som helst anledning. Jag antar att jag bara är trött på det mesta. När Robin nu har beställt pass, känns en resa till Tunisien den 5/11 väldigt lockande. Får se vad jobbet anser om detta. Men jag är ju bara "sommarjobbare" fortfarande, så jag anser att jag kan göra vad helst jag känner för!


Jag vill jag vill jag vill.



Skulle jag vara lika snygg i rakat?
Idag slog mitt hår knut på sig självt.
TWICE.

Såg en grymt bra film igår





I shouldn't have kept you waiting

Dåligt med updates, jag vet. Men för en gångs skull har jag fått jobba lite, vilket resulterar i att jag är alldeles för trött för att skriva något fyndigt här när jag kommer hem.

I fredags blev det Eskilstuna, shopping och bio för mig och älskling. Riktigt roligt, och filmen rekomenderar jag starkt! Vi såg Tropic Thunder. Ladda INTE ner, se den på bio så att Ben Stiller kan fortsätta göra hysteriskt roliga filmer!

Resten av veckan ser ut som följer:
Jobba onsdag, torsdag och fredag.
Fixa pass åt Robin imorgon. Måste komma från detta land snarast, annars får ni låsa in mig på anstalt.
Träna på torsdag.
Träna på lördag.
Träna på söndag?
Vill köpa byrå också. Jag får spel på alla ljuslyktor och liknande som står inklämda på ett och samma ställe. Då kan man göra två flugor gravida och köpa en byrå som avlastningsyta och klädförvarare.

You don't really care for music, do you?

Idol har officiellt förlorat mig som tittare.
Okej, Amanda Jensen är inte den bästa sångerskan i Sverige, men jag skulla vilja se någon av årets stela deltagare göra om detta:

http://www.youtube.com/watch?v=Qv4hqi1gvOY

Dagens snackisar

1. Lulu Carters nakenbild.
Det stör mig inte om hon vill fiska röster inför "stjärnor på is".
Det stör mig inte att hon vill göra det genom att klä av sig naken, det är upp till henne.
Men att lägga ut en bild på sig själv i ett badkar två dagar innan tävlingen börjar, och påstå att det är för att "visa upp skadan" är skrattretande. 
Det är lika troligt som att 14-åringar tar närbilder på sina bröst för att visa att de har köpt en ny BH som de lika gärna 
kunnat fotografera när den låg nyköpt i påsen.

2. Lulu Carters inkomst.
Kom igen. 15 717 spänn? Vad gjorde hon de resterande 11 månaderna som Äntligen Hemma inte spelades in?

3. Katrin och Alex Schulman går skilda vägar.
"Jag har funderat i ett par timmar nu om hur jag ska göra. Ska jag hämnas? För det kan jag göra och det vet Alex om.  
Ska jag berätta den riktiga anledning till att vi separerade? Ska jag vara så jävla vidrig och säga sänningen. Ska jag krossa honom? Såra honom tusen gånger mer än vad han har en aning om att jag kan göra. Näe. Jag vill inte det."

Citat ut Katrins blogg. Spänningen tätnar...

Då var det gjort!

Min anmälan till Journalistik & Multimedia-programmet är skickad.
Det kommer bli en lååång höst fram till det att jag får reda på om jag kommer in eller inte.

Håll tummarna!


RSS 2.0