Sing to me of the plans that you have for me over again

Så var det då dags, dagen till ära. Lite tröstshopping med Robin stod på schemat. Jag har bestämt mig för att hoppa av skolan och göra något helt annat. Jobba på ICA kanske? (Haha). Hur som, jag trivs bättre med att gå upp tidigt för att gå och jobba, än att tvinga mig upp till en stad, en skola, en utbildning och en klass som jag inte alls gillar. What's the point? Jag vet att jag kommer hitta på något mycket mer meningsfullt att göra med mitt liv. Även om jag kanske får vänta ett tag till med att komma på vad det är. Fram till dess ska jag bara må bra =)

Tillbaks till shoppningen! Vi styrde kosan mot Norrköping. Jag lyckades inhandla en brokig skara artiklar. En uggle-sparbössa i massa fina färger som kommer passa perfekt i nya hallen, ett par barbie-rosa lack pumps (otroligt coola, skratta inte!), lite påfyllning av smink och två t-shirts med fyndiga tryck. Var det något mer var det förmodligen inget viktigt köp. Robin lyckades inhandla t-shirts och lite underwear.

Jag lyckades också få reda på att jag ska få en spikmatta i födelsedagspresent! Lyckan är total!

Nu ska jag lyssna en vända till på Mandy Moore - Only Hope.

-

VARFÖR I HELVETE FUNKAR INTE ARBETSFÖRMEDLINGENS UTBILDNINGSSIDA?

I was a key that could use a little turnin'

Jag vill varna känsliga läsare. Följande inlägg innehåller svordomar, självmordstankar och en jävla massa negativitet.
Typ.


Ibland vill jag fan bara dö. Jag är inne i en "Runaway Train-period". Och de som fick äran att uppleva mitt humör på gymnasiet vet att en sådan period är ingenting man tar sig ut ur i första taget.

Jag vill bara flytta till en Robinson-ö, aldrig mer bry mig om någonting och dö gammal på min strand uppäten av krabbor.
Jag vill bli en isbjörnsfadder.
Jag vill skänka en stor summa pengar till någon som faktiskt behöver den.
Jag vill bara göra nåt som betyder något för någon.

Jag vill inte vakna varenda morgon och tvinga mig upp, göra något för att jag måste och dessutom låtsas att jag faktiskt bryr mig.

Little outta touch, little insane
Just easier than dealin with the pain


(Och så kan vi väl låtsas som att det här aldrig har publicerats, så slipper vi alla obekväma situationer? BRA.)

Monstermyra? Tvestjärt?

Avgör själva.



Vad det än är så låg det på min våffeltallrik! DÖD ÅT EUROSHOPPER säger jag bara. Jag kommer aldrig mer i hela mitt liv stoppa i mig något som har med sylt eller euroshopper att göra. Funderar skarpt på att skippa hela grejjen med mat. Jag stoppar hellre i mig ingenting, än stoppar i mig något som jag inte vet vad det är.

All the battles I lost and the battles I won.

Jag är fan sämst. (Detta ska uttalas med samma dialekt som Henrik Dorsin har i sista Tingeling-videon för att det ska vara roligt). Jag har avklarat två tentor hittills. Har fått resultatet på en. 17 POÄNG AV 50?! Hur fan lyckas man med det? Jo det ska jag säga er.

Man kommer till Högskolan med samma inställning till skolan som man alltid haft, nämligen att man glider runt lite, sover på alla lektioner, terroriserar läraren med grattis-låtar och åker till Teneriffa när det är prov.

Sen kommer man till Högskolan och måste plötsligt LYSSNA på lektionerna. Man måste KÖPA sina egna böcker och till råga på allt ska man LÄSA dem. Och tro inte att lärarna är där för att se till att man klarar skolan. De är där för att föreläsa. Punkt. Vill jag hålla reda på tre tentor och en granskningsuppgift är det mitt problem.

Och sen sitter man där på tentan. Svamlar lite, improviserar lite och tänker att "det här ordnar sig, det gör det ju alltid". Sen står man där med siffran 17 upptryckt i ansiktet, varvid man får ett utbrott, förbannar Gud för att man blivit född och svär heligt att aldrig återvända till skolan. Vad är det för mening? Jag kommer ändå bara hamna på "skogsnytt", sitta i mitt fallfärdiga ruckel ensam med mina åtta barn, då Robin lämnat mig för nån snygg brud som faktiskt kan något om bilar. Sen rycker man upp sig och tänker att "jag är ju i alla fall snyggare än surfittan som fick VG".

Sen börjar en ny kurs, med nya böcker och nya tentor.
Sen börjar helvetet om igen.

Vad är det som ska göras ikväll egentligen?

ÄNTLIGEN. Jag har verkligen inte förstått vad alla menar när de säger "Britneys snusk-låt", och pratar om If you seek Amy. Vadå? Hon letar efter nån jävla Amy-brud. Är hon lesbisk?
Sen gick det upp ett ljus, och för er som fortfarande inte förstått eller inte ens har hört låten (SKÄMS) kommer den briljanta twisten här:

All of the boys and all of the girls are begging to if you seek Amy tonight. =
All of the boys and all of the girls are begging to F-U-C-K ME tonight.

Jag tycker det är genialiskt, och låten makes way more sense när jag förstår det finstilta.


Keep on fighting 'til the end

Okej okej. Humörsvängningar, jag vet. Men va fan. Jag är van vid att glida genom skolan på en räkmacka. Inte plugga arslet av mig utan resultat. Men efter lite pepp från Linnea och några lyssningar på Queen har jag kommit fram till att jag inte tänker ge upp i första taget.

I've had my share of sand kicked in my face but I've come through

Can you keep a secret?

Jag är otroligt besviken på mig själv. Och otroligt imponerad av Hanna som verkar klara av skolan galant. Fick resultatet på tentan idag, och det blev underkänt som kanske var ganska väntat. Men jag hade ju hoppats. Hur som helst. Till den tentan hade jag pluggat arslet av mig. Kommande tenta har jag inte ens engagerat mig i. Jag känner att jag är helt ute och cyklar när det gäller valet av utbildning, och de senaste dagarna har jag spenderat framför datorn och letat efter nya utbildningar. Förhoppningsvis hittar jag något annat som jag kan hoppa på lagom till hösten. Eller så jobbar jag lite till och tar nya tag om ett år!

Så vill tittarna

Då var ännu ett spektakel över. I alla fall för någon månad. Såhär i efterhand är jag ganska nöjd över resultatet i Melodifestivalen. Operalåten blir bara bättre och bättre varje gång jag hör den. Att den slog ut Uggellåten gör den bara ännu bättre. Visst hade jag andra favoriter, då jag slängde iväg panikröster till både Måns, Alcazar och Heat. Just för att Snälla inte skulle vinna. Men operan är något nytt från Sveriges håll, så jag tror att detta kan gå bra.

Och jag håller fast vid att Ugglas och hon med Alla-låten är fruktansvärt fula. Då jag alltid ser människor som är 100 gånger snyggare än vad jag någonsin kommer bli, tycker jag att det är min mänskliga rätt att påpeka för hela världen när jag faktiskt hittar någon som är fulare än mig :)

Men jag måste slå ett slag för Molly Sanden! Inte bästa låten kanske, men helt klart värd med än 2 poäng.

The kids are alright

Vi var hos Robins föräldrar förut och blev bjudna på middag och efterrätt.
GLASS MED MARÄNGER, STRÖSSEL OCH CHOKLADSÅS.
Till alla er som är skeptiska till att skaffa barn kan jag bara säga; GÖR DET.
Det är bara då man har en godkänd anledning för att köpa maränger, åka till skara sommarland, åka pulka, bygga sandslott och allt annat mysigt som man har vuxit ifrån nu.

What a wonderful world

Välkommen till Sverige!

Dårhuset där man tillåter djursex,
där man tillåter luciatåg med barn för intagna pedofiler
och anser att mördare inte är psykiskt sjuka.

MEN FAN TA DIG OM DU LADDAR NER EN FILM ELLER KÖR 3 KM/H FÖR FORT!

Enjoy your stay.

I'm ready for it, come on bring it

Igår var det då dags att se Twilight. Har ju haft väldigt höga förväntningar på denna film, då halva min bekantskapskrets har höjt den till skyarna. Visst, den var väldigt bra. Men jag har nog inte tid att läsa alla böcker, jag kan gott och väl vänta tills nästa film.



Jag sitter här och våndas. Nu är det bestämt att jag, Robin, Fredde och Jossan ska hyra en stuga i sommar. Då kom jag med det smarta förslaget att JAG skulle ringa och boka stugan. Jag som tycker det är läskigt att ringa till Frida. Nu sitter jag i alla fall här och laddar både mig och telefonen. Wich me luck.

Rättelse: WISH ME LUCK.

Han är uppenbarligen efterbliven.

Det här kan vara det roligaste jag någonsin läst/hört. Nästa gång er hund/katt gör något överhuvudtaget, kom då ihåg det här och fundera över vad djuret tänker egentligen.


HUNDENS DAGBOK:
07.00 - Tjohoo, en promenad. Det är det bästa som finns!
08.00 - Tjohoo, hundmat. Det är det bästa som finns!
09.00 - Tjohoo, ungarna är uppe. Det är det bästa som finns!
12.00 - Tjohoo, leka i trädgården. Det är det bästa som finns!
14.00 - Tjohoo, åka bilen. Det är det bästa som finns!
15.00 - Tjohoo, ungarna kommer hem. Det är det bästa som finns!
16.00 - Tjohoo, leka med en boll. Det är det bästa som finns!
17.00 - Tjohoo, matte och husse kommer hem. Det är det bästa som finns!
18.00 - Tjohoo, hundmat. Det är det bästa som finns!
20.00 - Tjohoo, bli kliad på magen i soffan. Det är det bästa som finns!
22.00 - Tjohoo, sova i mattes och husses säng. Det är det bästa som finns!

KATTENS DAGBOK:
783:e dagen i fångenskap…
Mina kidnappare fortsätter att tortera mig med bisarra dinglande saker. De frossar i färskt kött medan jag tvingas leva på torrfoder och slemmig burkmat.
Det enda som håller mig igång är hoppet att jag en dag ska lyckas rymma, och den milda tillfredsställelse jag får av att klösa på möblerna. Imorgon ska jag eventuellt äta ännu en krukväxt.

 

Idag misslyckades jag än en gång med att döda mina kidnappare genom att försöka fälla dem med min kropp.
Jag borde kanske försöka vid toppen av trapporna.

 

I ett försök att sätta mina förtryckare ur balans, framtvingade jag en hårboll i deras favoritfåtölj. Kom ihåg: lägg en på deras säng.

 

Fångade en mus som jag bet huvudet av. Lade den huvudlösa kroppen vid dörren som ett tecken till mina kidnappare om vad jag är kapabel till, så att de ska gå runt i ständig skräck.
Bemötandet jag fick var en massa klappar, kramar och gullande om vilken duktig kissemiss jag är. Saker och ting går inte som planerat.

 

På kvällen dök deras kumpaner upp för någon sorts sammankomst.
Jag blev placerad i isolering under mötet, men jag kunde känna doften av deras mat och höra brottstycken från deras kriminella planer.
Tydligen var jag inlåst på grund av min kraftfulla förmåga att framkalla något de refererade till som ‘allergi’.
Jag måste komma underfund med vad detta är så att jag kan använda det till min fördel.
De andra internerna smörar för våra fångvaktare och jag vågar inte anförtro mig till någon av dem inför risken att någon tjallar.

 

Hunden släpps regelbundet ur sina bojor men återvänder frivilligt. Han är uppenbarligen efterbliven.
Fågeln däremot ger intryck av att vara en informatör. Han pratar med våra kidnappare regelbundet, och jag är övertygad om att han rapporterar vartenda steg jag tar.
Tack vare sin placering i metallrummet är han för tillfället i säkerhet.
Men jag kan vänta.
Det är bara en tidsfråga innan mina planer infrias…


Ah.



Jag har hittat det perfekta husdjuret i min smak. Tänk vad bra om alla människor som fallit offer för inavel skulle bli rosa! Då visste man vilka man skulle akta sig för. Jag kan nog fundera ut några redan nu som skulle vara näst in till cerise-färgade.

WHAT?

Det är snöstorm. Igår var det första mars, vilket betyder vår i mina ögon. Med all rätta, då solen faktiskt har lyst på oss två dagar i rad nu i helgen. Så imorse var det skinnjackan som åkte på. Tji fick jag. En blandning av hagel, regn och snö mötte mig på vägen hem från tåget. Men när jag väl har bytt till vårjacka finns ingen återvändo.

Varför kan inte allt bara vara som när man var liten?

  • Första snön kom i oktober, tillfälligt. Sen låg den där som ett vitt täcke från december till februari.
  • Snön smälte undan i mars lika fort som den kom, och helt plötsligt var marken täckt av ingenting, då gatusoparbilen var där fort som attan och tog bort allt grus.
  • Sommar innebar 2,5 månaders ledighet, och max en veckas dåligt väder. Dålgit väder innebar på den tiden att solen gick i moln rätt ofta, inget värre.
Jag röstar nej till växthuseffekten!

Visst, jag kanske har ett hjärta av sten.

Det är klart att man ska tycka synd om brottsoffer. Blir någon bestulen på en halv miljon är det klart man ska förakta den som har tagit pengarna.
UTOM I DETTA FALL.
Tanta har alltså sparat ihop en halv miljon under flera år i sitt skrivbord, blir tillsagd att sätta in pengarna på banken, TAR SPÅRVAGNEN TILL BANKEN MED PENGARNA I EN PAPPERSKASSE, och glömmer pengarna på spårvagnen.

1. Varför ens komma på tanken med spårvagn? Be om skjuts människa!
2. Varför litar inte pensionärer på banken? Nej, bara för att jag kan ta ut pengar från samma bank som dig betyder inte det att banken tar av dina pengar. 
De kommer alltid att finnas där, till skillnad från dina skrivbordspengar.
Som jag alltid har sagt:
Bättre med en halv miljon på banken än en halv miljon på spårvagnen.

Det sägs att det finns en övervakningsfilm från spårvagnen, och att den som har tagit pengarna kan hittas och bli åtalad för stöld. Jag hade LÄTT tagit påsen, och sagt att jag blev provocerad att ta pengarna när påsen stod där.
Vem fan hade inte blivit det?


RSS 2.0