Tisdag

Imorse fick jag en sticka i handen. Försökte febrilt få ut den lilla rackaren, men det ville sig inte. Fick ut en liten bit, sen insåg jag att jag fick ge upp och begav mig mot jobbet istället. När jag sen under dagen kände mig allt hängigare och hängigare, vaknade hypokondrikern i mig. "Jaha, blodförgiftning", tänkte jag.

När jag kom hem utförde jag en mindre operation på handen med hjälp av nagelsax, nål och pinsett. Efter några minuters grävande fick jag resultat. Det var ingen sticka, DET VAR EN HEL TRÄDSTAM. Typ. Inte konstigt att det gjorde lite ont.

Misstänker dock fortfarande blodförgiftning då hängigheten kom så plötsligt. Har ätit en middag nu bestående av 3 alvedon, så om jag inte har avlidid av septisk chock innan morgonen, så har garanterat överdosen avslutat mitt lidande.

Jessica och Frida får delad vårdnad om min katt, bara för att de älskar katter och har så bra hand om dem. NOT.

Pewh.

Har så mycket på gång nu så bloggen blir sista prio. Det här är sysslorna jag helst ska hinna med en vanlig vecka:

  • Jobba, ca 4-5 dagar i veckan
  • Vara på praktiken de dagar och tider jag inte är på Ica. Där har jag tre olika "handlingsplaner" som ska vara färdiga innan 31 maj
  • Gymma, gärna 4 pass i veckan så jag hinner gå igenom alla muskelgrupper
  • Springa, gärna 3 ggr i veckan så jag hinner med distans, "lagom" och intervaller
  • Köra mitt rehab-pass för knät MINST två ggr i veckan
  • Ha någon form av ledig tid där jag hinner med viktiga vuxensaker såsom handla, städa, laga och äta mat, samt uträtta alla former av övriga ärenden
  • Och någonstans däremellan ska jag hinna med att träffa mina vänner så att de inte glömmer bort mig

Så om jag tackar nej till något någon gång så anser jag att jag har en godkänd ursäkt.

Betalade räkningar idag. Drygt 10 000. INTE KUUUUL.


Jai ho!

Allt går så oerhört bra nu att minsta lilla grej som riskerar att sabba mitt flow gör mig livrädd. Imorgon ska jag dock vara snygg på kommunmöte, rulla förbi räddningstjänsten för att avgöra min framtid (de närmsta månaderna iaf), köra ett stenhårt pass på gymmet (måste svettas ut helgens synder), rulla vidare mot K-holm och eventuellt spana på Jimi när han övar, och om allt går väl ska jag till slut landa hos Victor i Norrköping! Har räknat med att hinna med allt detta innan kl 14..?

Så som jag ser det nu finns det alltså inget som ska lyckas sabba mitt flow imorgon i alla fall. Så länge jag inte är ful på mötet, blir nekad sommarvik, gör ett uselt träningspass, missar Jimis övning, och på vägen till Norrköping får motorhaveri på bilen d v s.

Det finns ganska mycket som kan sabba mitt flow när jag tänker efter.

Bäst

Har gillat den här låten sen den kom. Men videon har jag varit lite segare på att bry mig om, och såg den idag för första gången.

Och den är så sjuuukt snygg. Älskar introt också. Och så är Rihanna alltid coolast och snyggast.

"It's like screaming when no one can hear.
You always feel ashamed that someone could be that important
that without them, you feel like nothing.
No one will ever understand how much it hurts.
You feel hopeless, like nothing can save you.
Then when it's over, and it's gone,
you almost wish you could have all that bad stuff back,
so that you can have the good."


Fuckers

Idag tyckte jag inte om Flen. För första gången på väldigt länge faktiskt. Ibland är staden full av sorgliga människor som av någon anledning är mindre nöjda med sitt eget liv, och praktiskt taget livnär sig på minsta lilla motgång hos någon annan. Ni är patetiska, skärp er.

Annars en bra dag. Löpningen gick bra, det blev lite intervaller blandat med lite styrka och ett rullbandstest på brandstationen (4,5 utan larmställ bör tilläggas, inte så avancerat alltså). Efter det blev det lite gym.

Men det är fortfarande så sjuuuukt mycket kvar.


I'm criticized but all your bullets ricochet
You shoot me down, but I get up
I'm bulletproof, nothing to lose
Fire away, fire away

You shoot me down but I won't fall
I am titanium

It's in the ABC of growing up

"Man lär sig något nytt varje dag", brukar jag skämtsamt säga till kunderna när jag i hemlighet tycker att de är smått retarderade för att de blir imponerade över att de lyckades använda betalkortet på rätt sätt.

Idag har jag lärt mig;
  1. att äta ananas (i en sallad, förmodligen konserverad i socker från en burk)
  2. att dricka kolsyrat citronvatten (drack säkert tre klunkar innan jag kände att det fick vara nog för idag)
  3. att jag inte har långt till tårarna när det går dåligt på ett träningspass ("hej, jag är 55 år och väger 120 kilo?")

 

 


Ledig torsdag

Ibland har jag helt enkelt inte tid att skriva här.
Så vad har hänt sen senast? Jobbat lite, tränat lite, and so on. MEN bäst av allt. Mikaela och Victor var här på besök! Tror vi satt vid köksbordet första kvällen och bara pratade i 4 timmar, innan det blev läggdags! Mikaela for hem till Östersund på morgonen, medans jag och Victor begav oss till våra jobb. På kvällen kom Victor tillbaks, och då bjöds det på stuvade makaroner och falukorv, samt fruktsallad till efterrätt. Grym tisdag och onsdag helt enkelt! :)

Idag då? Var hos sjukgymnasten imorse, fick lite nya övningar för knät som fokuserade mycket på stabilitet. Fick inga positiva besked direkt. Fortfarande alldeles för ostabil, och måste bli mycket starkare i framsida lår. TRÄNA TRÄNA TRÄNA!
Sen sprang jag till Intersport, inhandlade nya springskor som är bättre anpassade för mina snedvridna ben. Blev även ett par vindbyxor, riktigt snygga :) Hämtade ut mitt pass, och beställde två par nya glasögon som trillar in nån gång nästa vecka. Iz najz!
Snart är det dags för brottarfys, laddar med lite Skrillex för maximal pepp!


Skratta om ni vill, håna oss, vi rör oss ni står still.

Försöker få lite ordning på mig själv. Det går otroligt långsamt, och inte så jättebra om jag ska vara ärlig. Men löpträningen har som sagt kommit igång, och för första gången i mitt liv tycker jag faktiskt att det är roligt.

Städade NÄSTAN hela lägenheten idag också, vuxenpoäng på det. Men när jag skulle ta tag i mitt flug-zoo på balkongen använde jag så mycket insektsspray att det kröp sig in i lägenheten, vilket resulterade i extrem huvudvärk och gjorde mig även lite yrslig. Dör inte flugorna av det är de garanterat muterade.

Och Cillit Bang fungerar mot smuts, inget snack om saken. Sprayade lite på kaklet i duschen, lät det verka i MAX sekunder, spolade av. Det som rann av hade en sunkig, beige färg, och resultatet blev smutsrandigt kakel. Fresch.

Imorgon är det tänkt att jag ska: göra tester hos sjukgymnasten, uppgradera körkortet med bokstaven C, fixa pass och skaffa nya glasögon.

Nu ligger jag här och laddar inför morgondagen med bettskena i käften och ser ut som en blandning av Mike Tyson/Paradise Hotel-Olinda. Av någon anledning satt jag och bet ihop tänderna så hårt idag, utan att jag märkte det, att jag fick både tandvärk och huvudvärk. Inte alls skönt, och när jag ändå har fullt upp med att börja få ordning på mig själv kan jag ju lika gärna gå all in. Synd bara att man inte kan vara snygg när man gör det.

Euphoria

Glömde ju faktiskt gårdagens roligaste!
De utländska jurygrupperna och deras representanter:Mr Klitos Klitou, Mr Kukric och Mr Carbonaro. Seriously? Jag dog lite.

Har nu strandat i soffan efter att ha tagit mig en mil i löpspåret! Gick så himla bra och nu känns det riktigt skönt! :)

Who's gonna save tonight if I don't?

Snabb update om vad som hänt sen sist;

ICA:
POIB var inne och handlade igen. Den här gången gick han fram till mig i kassan, tog sig en snabb titt och sa; "Åh nej, inte du!". Sen gick han.

Snubben som bara kan handla på jämna klockslag har också varit inne. Tror han har avancerat lite, nu duger tydligen inte vilket jämnt klockslag som helst. Första gången han frågade om klockan var den 16:05. Vad skönt, då behöver han bara vänta i 5 minuter tänkte jag. Men nej. 16:29 sa jag åt honom att "nu är det bara 1 minut kvar till halv om du vill handla?". "Nej tack, jag väntar till tjugo i".
När klockan var 16.39 var det kö i båda kassorna, och stackarn bytte nog kö fyra gånger innan han bestämt sig för vilken kassa som skulle gå snabbast. Jag hade t o m förberett att öppna en tredje kassa för att försäkra mig om att han skulle kunna handla i tid. Men han hann fram till slut, och fick fina 16:40 uppe i hörnet på kvittot.
Slutet gott, allting gott.

Träning:
Gymet går bra. Ser det som något positivt när jag får träningsvärk trots att jag ofta gymmar själv nu för tiden. Har ganska svårt att pressa mig till att ta i "det lilla extra" som man annars kan göra när Johansson är med. Men träningsvärken ser jag som bevis på att jag faktiskt kan. Alternativt att jag fortfarande är sjukt otränad.

Har kommit igång med löpträningen ordentligt också! Lyckades ta mig 6,3 km idag utan att avlida. Och nej, jag vet att det inte alls är någon större bedrift, och att vilken otränad människa som helst egentligen borde klara av det. Men för en lat, handikappad idiot som blir uttråkad efter 10 minuter så är det sjukt stort.

Efter löpturen idag mötte vi en bekant på stan. Vet inte riktigt vad som hände, men efter att ha pratat i ca 30 sekunder hade jag och syrran gått med på att springa 1 mil med honom imorgon. Jag har aldrig i mitt snart 24-åriga liv sprungit en mil. Fucked for life.

Livet i allmänhet:
Melodifestivalen idag. Jag röstade på Lisa Miskovsky, för hon är coolast i världen och låten är sjukt mysig. Men jag visste att hon inte skulle vinna, utan slängde väl mest iväg en röst av ren princip. Hoppades på att Danny skulle vinna, bara för att han förtjänar det. Och så är han snygg. Visste att Loreen skulle vinna, och hade Topcats som personliga musikstilsfavoriter. En salig blandning av bra låtar helt enkelt. Men jag är nöjd över resultatet.

Det här var inte alls en snabb update, det var en halv novell. Nu ska jag somna på min spikmatta till tonerna av Lisa Miskovsky och drömma mardrömmar om den gröna milen imorgon, slutdestinatinon döden.

So long and goodnight.

What a feeling!

Idag, den 7/3, kan vara en av de bästa dagarna hittills!

  • Gjorde något vettigt på praktiken imorse, för första gången. Nu känns det nästan som att jag vet vad jag har gett mig in på.
  • Bästa kusin Erik bytte batteri på min bil (jag vet att det inte alls är svårt, men med min tur kan jag misslyckas med vad som helst). Batteriet passade, och bilen startade på första försöket! Sweet!
  • Besökte räddningstjänsten och fick schema för sommaren, så nu är det offentligt och på riktigt! Känns så sjukt bra :) Efter det provade jag på rullbandstestet på 5.6 igen, och det har jag fortfarande kämpigt med. Det som ger sig först är benen, inte konditionen. Nu jäklar blir det hårda benpass i fortsättningen!
  • Var ute på en springtur med syster, blev lite vanlig löpning blandat med intervaller på plan mark och i trappor. Orkade riktigt mycket idag (och nu jämför jag bara med mig själv, inte någon annan, för då skulle det bara vara skrattretande...)
  • Gick till gymmet, körde lite ben. Trots att jag varit sjukt en längre tid, samt jobbat arslet av mig och inte haft tid att gymma, gick det hyfsat bra. Känner av lite i knät dock, inte kuuuul!
  • Fick hem mina kläder som jag beställde för flera veckor sedan. Var lite för optimistisk när det gällde ass-size sist och beställde alldeles för små byxor. Men nu dök de upp och satt som en smäck! (Dvs hang-loose-fit, bästaste!)
  • Men det bästa av allt var nog ett oväntat spontansms från Mange (SMO14, för er som är från Flen och annars blir konfunderade över att jag känner en Mange som ni inte vet vem det är). Blir alltid så sjukt glad när vänner hör av sig bara helt slumpmässigt utan anledning, mer sånt! :) Speciellt när man aldrig träffas längre... Och överraskning nummer 2 var att Håkansson (också SMO14. Nämnde jag att det var världens bästa klass?) hörde av sig och skvallrade om att hon eventuellt dyker upp i Flen i slutet av Mars! Jag har sagt det förut, och jag kommer fortsätta tjata om det tills era öron och ögon blöder: Jag har världens bästa vänner.

Ska jag gnälla på något idag är det väl som sagt rullbandstestet. När jag står där på rullbandet tänker jag varje gång; "hur i helvete kan det ens finnas en möjlighet att jag ska kunna klara av det här?!" Men jag kämpar på. Och knät gör ont, det brukar det inte göra. Men annars, VÄRLDENS BÄSTA DAG!

 



Ojoj

Jag är expert på att dra på mig åldersnoja. Ser inte alls fram emot att fylla 24, då detta är ännu ett steg närmre vuxenlivet vilket jag inte alls är redo för. Och vissa dagar får man hjälp att spä på åldersnåjan ännu mer. T ex när man råkar zappa förbi MTV, ser att programmet som visas är Top 7 @ 7 Classics, och man tänker att "oj, det här kan bli bra". Sen visar det sig att "klassikern" på plats nummer 3 är Timbaland - The way I are, och på plats nummer 1 hittade vi Nelly Furtado - Maneater. Om de låtarna är klassiker, då är jag alltså en uråldrig antikvitet.
Herregud.


He may not be Mr Right, he'll do right now.

Ela: Stjärtbilden från den fotosessionen finns tyvärr inte i min ägo! Anna har varit godhjärtad nog att inte publicera den ;) Men saknar Stefan lite, så jag funderar på att be henne offentliggöra dem...

Insåg något som kanske låter lite sorgligt idag när jag filosoferade på väg hem från gymmet. Jag har alltid gillat romantiska komedier, sånna där filmer där allt går åt helvete i början, men på något sätt så ordnar sig allt på slutet, allt blir bra och de lever lyckliga i alla sina dagar.

Jag tror inte på sånt. Och nu är jag inte extra bitter för att det har hänt något, för det har det inte. Lever faktiskt ett otroligt lugnt och odramatiskt liv för tillfället. MEN. Jag tror helt enkelt inte att jag skulle ORKA leva med en och samma människa resten av livet. Nu menar jag inte att jag inte tror på kärlek över huvud taget, för det gör jag verkligen. Men jag är alldeles för rastlös och egocentrisk för att klara av att leva ihop med någon alltför länge. Och jag vet GARANTERAT att det inte kan finnas någon som skulle stå ut att leva med mig och mitt humör. Båda dessa påståenden finns det levande bevis på. Men jag är ganska nöjd med denna insikt. Jag har ju min katt liksom.



NU ska jag se Erik & Mackan knäcka den manliga koden, som ett test på hur manlig jag är. Efter det är det dags för Den sista dokusåpan, har höga förväntingar på även detta program.

If anybody asks you who I am, just stand up tall look 'em in the face and say;

I'm that star up in the sky
I'm that mountain peak up high
Hey, I made it
I'm the world's greatest
I'm that little bit of hope
When my back's against the ropes
I can feel it
I'm the world's greatest




En hyllning

Idag, den 4 mars 2012 har världens bästa Frida Ledenvik genomfört En svensk klassiker!

Hon började med Vätternrundan, och fortsatte med Vansbrosimningen, Lidingöloppet, Engelbrektsloppet och idag Vasaloppet. En godkänd klassiker är antingen Engelbrektsloppet ELLER Vasaloppet, men Frida är stenhård och har alltså gjort båda.

Är sjukt stolt, inspirerad och imponerad av den här människan, och hon förtjänar därför denna hyllning. Du är grym! :)

Vi är ganska snygga också btw.

Kärlek!

Sådärja. Efter många veckors planerande var det äntligen dags; Jag och Jojje satte oss i bilen i fredags kväll och begav oss mot Sven och Johanna i Nässjö! Hade planerat med Johanna i förväg så att vi skulle kunna överraska Sven då han fyllde år i torsdags. Så efter många om och men och rundturer i Nässjö stod vi utanför deras port, och som tur var var det en riktig glad och överraskad Sven som öppnade dörren.

Helgen fördrev vi genom att titta på när Sven spelade fotboll, vi åt mat, lagade mat, åt godis, kollade melodifestival, spelade TP, skrattade tills vi mådde fysiskt dåligt, shoppade och bara myste.

Har haft en riktigt bra helg, och jag är så otroligt glad att jag fått lära känna dessa tre människor under tiden uppe på skolan för de är verkligen bäst! :)


Puss på er!

Fredagsmys

Laddar inför långdag med en av världens mysigaste låtar :)



Sven Ingvars och lite jobb

Sjuuuukt lång dag på jobbet. Trots att jag "försov mig" (jag sov inte, jag trodde bara att jag började kl 10 istället för 08.30, så jag hade en väldigt chill morgon fram tills att telefonen ringde och jobbet efterlyste mig...).

MEN det gör absolut ingenting för imorgon är det världens bästa fredag, så förhoppningsvis går morgondagen betydligt fortare!



Så det så.

Och appropå videor och jobbet, så hörde jag en riktig gammal goding på radion idag när jag stod och plockade Tikka Misala. Tänkte att resten av världen också skulle få känna samma glädje som jag kände då. Enjoy:




Fantastiskt.

I sink 'neath the water cool and clear

Okej, jag erkänner att jag är sjukt dålig när det gäller "klassiska" artister som alla borde tycka om. Jag brukar alltså inte tycka om dom. Så jag har alltid dömt ut gubbar som t ex Bruce Springsteen. Men helt plötsligt. Ur högtalarna strömmar världens chillaxigaste låt, och på två sekunder badar jag i ett vattenfall, simmar med delfiner, vad nu folk än gör i reklamer på tv när de är avslappnade. You name it - jag gör det när jag hör den här låten. Nu ska jag spela den på repeat tills jag somnar, och imorrn kommer jag vakna i en värld fylld av kollibrier, fjärilar och soluppgångar.


RSS 2.0