Inatt, inatt!

Igår var det skräckfilmskväll hemma hos Hanna! Jag började med att spendera en skräckjobbdag på ICA, fullt upp hela tiden så det gick iofs fort att få sluta. Sen kom Tess och Jossan upp, vi inhandlade alla tjockistillbehör, jag rusade till systemet 3 minuter i 6, och sen begav vi oss till Hälleforsnäs. Vi såg Stay Alive och House on Haunted Hill. Båda läskiga tycker jag. Stay Alive byggde upp rädsla hela tiden så man kunde aldrig riktigt slappna av. Men House on Haunted Hill hade flest överraskningsmoment, så jag ger båda filmerna en stark 3:a.

Vaknade inatt av att svetten bokstavligt talat rann längs med hela kroppen. Kommer inte ihåg om jag drömde något läskigt eller om det kan ha berott på att jag hade flanellpyjamas och två tecken på mig. Fräscht var det inte iaf.
Senare idag blir det middag ute i dunker hos kusinerna. Älskar att vara där, långt ute på landet borta från allt annat. Frisk luft, och man kan se stjärnorna på kvällen. Sen ger jag mig av till Johansson där det bjuds på överraskning av det trevligare slaget, antar jag. Får se om det blir amazon för min del, måste spara pengar till Ullaredsresan där jag har tänkt att inhandla en riktig vinterjacka!

Vem följer med mig på dansbandskampen?

I was a virgin. WAS!

Jag känner igen ilskan och ordvalen. Heja rödtotten!


Freaky Friday

Imorgon är dagen som iaf jag har väntat länge på. Skräckfilmskväll med Hanna, Jossan och Tess! Jag älskar mina vänner, älskar halloween och älskar skräckfilmer, så det kan knappast bli bättre! Och så ska jag moffa godis som en barnunge. Är det bara jag, eller kunde man äta vääldigt mycket mer godis när man var liten? Har för mig att det kunde stå ett kilo godis, två skålar chips och diverse annat på bordet, och allt tog slut? Eller så var det bara en härlig dröm jag hade någon gång.

Har iaf lyckats fixa en film tills imorrn, House on Haunted Hill. Har kommit på att jag har sett den en gång för längesedan, och då höll jag på att göra både nummer 1 och nummer 2 i byxan, så det verkar lovande.
Håller på att fixa två till också, The Tattooist och Stay Alive. Även Stay Alive har jag sett en gång förut, och den var minst lika läskig som House-filmen. Det här kan bli bra.

Feels like being hit by a bus

Vaknade runt kl 6 imorse, med en huvudvärk av det allvarligare slaget. Låg sen och vred mig i ungefär 4 timmar, jag vägrade nämligen att gå upp innan klockan ringde. Huvudvärken belv om möjligt ännu värre i stående position och jag insåg snabbt att jobb inte var något alternativ idag. Och det var tur att jag ringde när jag gjorde, för istället för att börja 13.30 som jag trodde, var tiden satt på 11.30. Jag hade tydligen missuppfattat morgondagen också, men de gör det inte lätt för mig vill jag lova. Jag har svårt att hålla reda på saker vanligtvis, och när man dessutom får 80 % av sina arbetstider uppskrivna på postit-lappar, är det ganska lätt att missa några tider.

Har tänkt att jag ska lura upp syster på stan och handla läkemedel (som jag vanligtvis är emot, men här hjälpte ingen spikmatta), och sen ska jag försöka städa lite igen. Myyycket sakta vill jag påpeka, vill inte att något blodkärl i hjärnan brister. För nu känns det som att det är nära!

Major screw up

Haha. Jag sitter och är lite vuxen och glor på nyheterna såhär på kvällskvisten. De pratar om Mohammed(?)-karikatyrerna, och visade bilder på när de brände danska flaggor där borta för några år sedan. Det var bara det att flaggan var norsk.

Ångra ingenting

Imorse vandrade jag till AU-center, vilket resulterade i att jag på något vänster ska börja läsa Historia A och Svenska A nästa vecka. Kan bli intressant. Sedan väntade jobbet, 10.45-18.30. En galen alkis blev rent utsagt skitförbannad på att vi hade jättelånga köer och skrek ett och annat ful ord. Då kände jag att jag, utan dåligt samvete, för första gången på 4 år kunde skälla på en kund och be honom gå därifrån. Men det gjorde han inte. Han handlade, kom till mig i posten och ville köpa en trisslott med 50.000 i vinst.

Annars då? Jag är lika bitter, besviken, irriterad, ledsen och arg som vanligt. Och jag känner att jag blir sämre och sämre på att låtsas. Men som Veronica och jag kom fram till idag; Kvinnor kan ju fejka vad som helst, så jag får nog skärpa till mig nu.



Tatuering?

Not again.This ain't supposed to happen to me.

Uppe innan tuppen igen. Känns det som. Blev soffan inatt då jag somnade där igårkväll och inte orkade flytta mig inatt. Det har resulterat i en ömmande nacke och huvudknopp.

Om drygt en timme ska jag vara hos syon för att planera mina studier så att jag kan ta mig härifrån någon gång. Sen är det jobb som gäller, 10.45-18.30.

Överjävlig måndag


Du ville prata häromdagen
Och helt plötsligt blev det tyst
Jag undrar vad som hände
Vi som skrattade nyss
Du trodde säkert att jag hoppats
På nått som aldrig ska bli av
Men jag har aldrig lyssnat när du lovat
Aldrig ställt några krav

Jag kan inte skilja på om jag vill vinna dig
Och jag kan inte skilja på om jag vill vara med dig
Och jag kan inte skilja på om jag vill bli av med dig
Och jag kan inte skilja på om jag vill skada dig
Men du om nån borde förstå att man inte gör såhär emot mig

En bra dag, en bra dag, en bra dag...

Det finns inget bättre än att ligga och dra sig på morgonen med Rix Morronzoo i bakgrunden. När de desutom har Darin som gäst som sjunger en ny låt live (han sjunger som en Gud nu för tiden btw), och efter det spelar hans versioin av Viva la vida, då vet man att det blir en bra dag.

Igår svängde jag förbi AU-center, idag ska jag ringa dit för att boka tid med syon och lägga upp en studieplan. Vet inte vad jag vill läsa eller varför. Jag vet bara att jag måste göra nåt vettigt.
Har också tänkt att ringa min personliga bankman/kvinna (HA, smaka på den ni. Snacka om vuxenpoäng. Det är därför jag inte vill byta till ICA-banken eller något annat, jag vill ha min bankkvinna.)

I brist på bilder (bloggen har varit lite tråkig på senaste tiden) lägger jag in ett mästerverk istället. Lyssna och njut.

 

Just det! Eftersom jag är dålig på att se filmer eller läsa böcker som blir FÖÖR hajpade när de är nya, såg jag DaVinci-koden för första gången igår. Precis i min smak! Blev väldigt sugen på att se National Treasure när jag såg den, får nog bli ikväll!


Liebe Ist Für Alle Da

Har lyssnat igenom några av låtarna på Rammsteins nya skiva. Favoriten än så länge är Frühling in Paris. Vad den handlar om vet jag inte, men det brukar inte spela någon större roll. Maffiga melodier brukar räcka.

Idag har jag tänkt att jag ska städa, igen.

Note to self:
Bjud aldrig mer in folk att dricka alkohol i lägenheten. Någonsin. All annan form av dricka går bra, smutsen dras uppenbarligen inte lika lätt till cola som till vin.

Runt kl 1 ska jag och syster bege oss till faster och hennes man och äta försenat födelsedagsfika. Och någon gång under dagen har jag tänkt att bege mig till komvux.

Tuesday's grey and wednesday too

Jag vet inte om jag ska köpa biljetter till Backyard Babies eller inte. Jag vet att jag själv alltid gnäller på folk som inte dyker upp när det faktiskt händer något i Flen. Men jag är sur och fattig, och jobbar till stängning den dagen.
Och som det verkar nu så kommer jag nog inte in på utbildningen jag har sökt (Skydd mot olyckor), så jag har inte den blekaste om vad jag ska göra nästa år. Roadtrip genom USA låter lockande. Men jag är inte en person som gör sånt. En semestervecka i Grekland på sin höjd. Jag har i alla fall Rammstein att se fram emot. Bara fyra månader kvar.

Isn't it ironic?

Biverkningar av nya influensaviruset:


Vanliga biverkningar:
Smärta och svullnader vid injektionsstället.
Feber.
Trötthet.
Huvudvärk, frossa.
Förändrad lymfkörtel.
Influensaliknande symptom, värmekänslor.
Myaligi, muskelsmärta.
Mindre vanliga biverkningar:
Sömnlöshet.
Diarré, kräkningar, illamående.
Ökad svettning, klåda, utslag.


Det verkar ungefär lika vettigt som att en av biverkningarna av Ipren är huvudvärk. Jösses.

One minute I held the key, next the walls were closed on me

Mycket att fundera på för tillfället. OM jag skulle komma in på utbildningen jag har sökt, ska jag säga upp lägenheten redan nu, så slipper man betala flera månaders hyra helt i onödan? Och kan man i sånt fall ångra sig om jag inte skulle komma in? Eller ska jag välja distansutbildningen om jag kommer in där? Och bli kvar här i två år till?
Hm. Kan inte allt bara fungera?

Nej, nu ska jag lyssna lite på Darin - Viva la vida. Har aldrig gillat den låten med Coldplay, även om de är ett hyfsat band. Men Darin har jag aldrig haft några större problem med. Och nu verkar även de mest inbitna Darin-hatarna ha konverterat, allt tack vare den här covern. I alla fall vad jag har hört. Det är stort.

Malin blir bad ass

Sjuukt tidigt. Egentligen inte, men när man inte går och lägger sig när man borde så känns morgonen alltid för tidig, oavsett när man går upp. Men om ungefär en halvtimme kommer Malin och hämtar mig, sen bär det av till Etown där Malin ska tatueras! Och jag ska få tillbaks min femhundring eftersom jag bangade ur.

Dagens sämsta är i alla fall att "ballongfamiljen" riskerar fängelse. Alla som inte läser Aftonbladet lika slaviskt som jag har hela storyn här. Visst, jag kan förstå att de kan krävas på böter, men fängelse i 5 år? Skärpning, det var ju kul.

Helgen

Större delen av fredagen spenderade jag på ICA. Mindre bra jobbdag. På kvällen var det vin-drickande som gällde, men det slutade med att jag skakade rumpa på Harrys (?) i Katrineholm med Malin större delen av kvällen. Awesome! På lördagen var jag alldeles för pigg, och jag började fundera på om jag hade drömt alltihop. Men Malin verkade iaf ha varit där så det borde ju vara på riktigt. Resten av helgen har varit ENORMT långsam. Har gått igenom gamla banankartonger som varit outforskade sen mamma flyttade från Flen. Och nostalgisk som jag är har det INTE gått fort.

Idag sov jag aaalldeles för länge, och allt jag skulle göra tog alldeles för lång tid. Men nu tror jag iaf att Jossan och Hanna är på väg hit, så får vi se hur sociala vi kan vara.

Körsbär?

Är det bara jag som hör likheten mellan Alex Schulman och "The Pojksnopps" i refrängen?

 





Early in the morning

Om exakt två timmar bär det av till Stockholm! Och beroende på hur lång tid det tar, får vi se vad jag hittar på när jag kommer hem. Jag vill tro att jag tänker vara vuxen och baka en äppelpaj, laga mat och lägga i matlådor, och ringa brandstationen. Men risken är mycket stor att jag värmer en pirog, matar mina fiska på FB och slår mig ner framför tvn.

Och appropå ingenting, så bör denna comeback uppmärksammas;

BURNED MY FINGER.

En eloge till Anton Johansson som väckte den till liv igen, en eloge till Berglöv's kommentar, och såklart, en eloge till filmens stjärna Tobias Malmberg!

Back to the 80's

Jaha, då var morgondagens outfit utvald. Det är inte vackert, men vad gör man inte för att lyckas? Jag och Hanna beger oss till Stockholm tidigt på morgonen för att göra stan osäker (eller ja, vara osäkra i stan). Fast med tanke på att jag faktiskt varit borta vid Gärdet förut så kanske det inte är alltför läskigt. Wish us luck!

I'm an ass, not an idiot!

Frida tyckte att jag var lite smått tragisk för att jag sa att jag inte tyckte att man skulle dricka vin om man inte tänkte bli full. Jag är inte tragisk, jag är ekonomisk! Varför slösa bort dyrt vin som inte ens är speciellt gott, när man istället kan dricka billig, underbart god cola? Och så sparar man vinet tills när man vill vara helt wasted!

Och btw, alla som gillar Winnerbäck bör lyssna på Melissa Horn's nya album.

Jag ville mötas nånstans nere på djupet. Jag har varit där förut o jag är inte rädd.

Tack Anita. Din blogg gjorde att jag ville lyssna på Melissa Horn, då jag vet att om du säger att en text är bra, då är den klockren. Och jag kunde inte ha sagt det bättre själv. Hur kan hon skriva om mitt liv när vi inte ens har träffats?

Jag minns så väl hur hon blev presenterad
Men de var jag som lät henne komma in
Jag har försökt att ge dig hela skulden
Fast jag innerst inne vet att den är min
Vi står på gatan, bryter meningar i mörkret
Utanför stadens finaste hotell
Dina händer, ja de ber mig sova över
Som ett sätt att säga ”tack för ikväll"

Lät du henne komma närmre
Var hon vackrare än mig?
Ja, det finns dagar som jag tänker mer på henne än på dig
Jag går bredvid men halkar efter, jag orkar inte springa mer
Försökt att visa dig med blicken men det är inte mig du ser
Den här platsen är någon annans och jag måste hitta ut
Hur ska man älska nån som har älskat nån förut?

Ja vissa stunder kan det kännas ensamt
Och du undrar vad jag tänker på
Så jag håller hårt och kryper tätt intill dig
Som om hon skulle försvinna då
O vi talar sällan högt om våran framtid
Vi talar aldrig högt om det vi har
Dina drömmar blir allt svårare att se nu¨
Och mina finns snart inte längre kvar

Being with you is so dysfunctional

Gick upp übertidigt imorse för att kunna röja undan i lägenheten. Det var jättefint här innan min random-förfest, sen gick det bara utför. Nu har jag en pappersinsamling på köksbordet, en kompost på diskbänken och en sandlåda i hallen. Det är helt enkelt för mycket för att jag ska orka engagera mig. Överbelastad hjärna kallas det. Anyway, nu är klockan 9.44, och jag vaknade upp i soffan för 44 minuter sen. Så mycket för den städningen.

Om ca 2 timmar är det jobb i 2 timmar, sen är det möte i 2 timmar. Sen har jag en hel kväll att fördriva. Hur, hur, HUR? Jag vill verkligen inte städa. Jag bjuder dig på pizza om du kommer hit och städar åt mig! Ja, just du som läser.

Och igår fick jag ett samtal. Ett VÄLDIGT intressant samtal. Mer än så säger jag inte, men jag är otroligt förväntansfull inför torsdagen, det här vore otroligt roligt!

These boots are made for walking. These boots are made for me.

Vill jag köpa dem? Ja. Borde jag köpa dem? Nej.

Men what the heck. En femhundring kan jag leva utan. I alla fall om det betyder att jag får leva med de där skorna istället. Då är frågan om jag ska ta en tur till Lager 157 för att inhandla nya jeans. Jag kan inte ha ett gäng pösbyxor till de där skorna, tight ska det va!

 


<3

Oooooh. Niklas Strömstedt på nyhetsmorgon. Inga änglar gråter! Underbara man, undrar vilken tv-tjej han är tillsammans med nu..?

Världen finns kvar

Bland det första jag gör varje morgon är att gå in på aftonbladet.se, för att se vad som har hänt. Jag vill veta innan jag går utanför dörren om Sverige är sönderbombat eller inte. Hur som, det första jag fick se när jag gick in på aftonbladet imorse var rubriken "EXTRA" och en bild på Obama. Då min dator är lite seg gick det inte att bläddra ner på sidan direkt var det enda jag kunde tänka; "NÄE, nu är Obama död". Nyheten var dock lite positivare än så, det visade sig att han hade fått Nobels fredspris. All is good.

Isn't everything wonderful?

Vad gör man, när man kommer hem helt slut efter jobbet, efter en ovanligt kort dag, och inser att man inte har något annat att dricka till maten än sådant som folk lämnade kvar i lördags? Jo, man öppnar en 4,5a persikocider som någon stackare glömt, lutar sig tillbaks i soffan, glor på Two and a half men och njuter av att bo ensam. (Jag HADE faktiskt inget annat att dricka, så än är det ingen varning på mig!)


OJ... Det stod en cola mitt på bordet. Okej, EN liten varningstriangel. Men jag glömde faktiskt att colan stod där.

They don't know my head's a mess

Jahapp. Jag sitter och kollar på äntligen hemma. Hur tragisk får man bli? Jag kunde ha varit på bio och sett en mycket bra film för andra gången, men jag tackade nej för jag skulle träffa Emma. Och nu är hon spårlöst försvunnen! Hur som, jag förbereder mig inför framtiden genom att titta på ett rum inredas i exakt min stil - shabby chick! Nu fattas bara en massa pengar, en snygg karl (om jag orkar) och ett fett hus. Men då krävs det att man inte bli utbränd av att jobba mer än tre dagar i rad.

Mhmm!

Är det bara jag som tycker att Tainted love med Manson
är världens sexigaste låt?


Misery Business

Second chances they don't ever matter, people never change
Once a whore you're nothing more, I'm sorry that I'll never change!


Hm... Borde man gå på Paramore när de kommer hit? Känns lite värdelöst när jag bara kan två låtar. Å andra sidan är det två väldigt bra låtar. Sen kanske man borde gå på Takida också? Nu har ju Manson ställt in, så jag måste ju trösta mig med nåt. Men Rammstein blir det i februari i alla fall, det kommer bli grymt!

Har suttit och filat på en idé till en tatuering ett tag nu. Sen gäller det bara att Jossan är snäll och ritar den åt mig haha! Får se hur det blir med den saken.

.

You see the smile that's on my mouth
It's hiding the words that don't come out

And all of my friends who think that I'm blessed

They don't know my head is a mess

Fall in love with music

Underbar lördag. Jag var lite skeptisk på morgonen, och det gick inte över förrän vid 19 ungefär när folket började trilla in. Som jag trodde och hoppats så blev det random people, lovely! Drog oss mot Amazon vid 22, lite tidigare än vanligt, men det är inte varje dag som Noice är i stan! Trillade in på Amaz strax innan halv 11, och då skulle de precis börja så vi kom alldeles lagom. Sjöng med i varje låt, och jag och Samira lyckades t o m skråla lite i micken! Inte illa pinkat! Strax innan de stängde sjönk mitt humör och jag gick ut och väntade. Där insåg jag att alla trodde att jag skulle ha efterfest, så jag stapplade därifrån och begav mig hemåt.

Gårdagen var däremot värdelös, mer än så behöver inte sägas. Jag förstår inte varför man säger att "jag mår som jag förtjänar" dagen efter? De som förtjänar att må dåligt är alla partypoopers. Vi som ägde kvällen förtjänar att må som prinsar och prinsessor! Men inte då.

Face down in the dirt she said: This doesn't hurt. I've finally had enough.

I'm back on track!

Sjuuukt trött idag. Gick upp 7.18 imorse, drog på mig mina äckligaste mjukiskläder och följde med Jessica till Flens Bostads kontor för att hämta hennes nycklar. Min gamla bovärd kände igen mig från Floragatan 20-tiden, trots att vi aldrig sågs i princip. Men det kan bero på att jag alltid ser lika äcklig ut när jag kommer till deras kontor. Men vem fan är fräsch halv 8 på morgonen?

Vi flyttade kartonger i nån timme, sen var det dags att gå igenom kartongerna för att se vad som behövde inhandlas. Jag blev oerhört uttråkad, fick kramp i höger kroppshalva och låg i fosterställning en stund. Sen gick jag hem och somnade i badkaret.

Gick till jobbet, var där i 5 timmar, promenerade hem med Frida och nu sitter jag här. Imorrn är det jobb hela dagen som gäller, sen möter jag upp Hanna och Jossan, blir lite skitsnack och solning på schemat!

Sen på lördag smäller det! Jag ska festa som aldrig förr, och jag hoppas att alla följer mitt exempel. Har ju faktiskt inte kunnat släppta loss ordentligt på Amazon sen år 2007 ungefär, så det bör firas stort!

Och Frida, du behöver inte bekymra dig över att behöva tvingas säga upp kontakten med mig. Jag menar, det är ju som att spola tillbaks en gammal film och se den om och om igen. Antingen byter man till en ny film, eller stänger av tvn helt. Fast det är ju tråkigt det också. Nejdu Frida, jag tycker vi ser varsin riktigt bra film i helgen! Eller vad säger du? (Och ja, det är en metafor.)

You're looking at a single in gold
I'm just your worst freaking nightmare girlfriend

RSS 2.0